Michael Chen NYC Townhouse, Custom Rain Screen, Boston Valley

NYC Townhouse Mock-up Ships from Boston Valley Terra Cotta

Just after the holidays, manufacture of the mock-up for the custom terra cotta rain screen system, designed by Michael K Chen Architecture for the NYC Townhouse, was laid out on the floor of Boston Valley’s warehouse. Prior to shipping, the mock-up was checked for glaze color conformance as well as profile tolerances. As displayed in the layout below, panels increase in height in either direction as they flow out from the center of the building (the right most column of panels in the photo is the “center”).

Michael Chen architecture, architectural terra cotta, boston valley terra cotta, NYC townhouses

Assembly of panels shows what the  aggregation of the façade will look like

After months of planning and rendering, seeing the design come to life is exciting for the project team here at Boston Valley. For more information on the new building, check out the project’s page on MKCA’s website, and stay tuned for more updates as the project progresses by clicking here.

Michael Chen architecture, architectural terra cotta, boston valley terra cotta, NYC townhouses

Closeup of the panel shows the custom glaze color.

Comments are closed.